Bilety na: Zupa z obierek //kreatywny warsztat kulinarny w duchu zero waste dla dzieci i bliskich im dorosłych // Mały Festiwal Wielu Kultur
Łódź, Wojska Polskiego 83
06.10.2024, g. 12:00 (niedziela)
cena - od 30,00 pln
Organizator: Centrum Dialogu im. Marka Edelmana w Łodzi
Zakończenie sprzedaży online: 06.10.2024, g. 12:00
#ekologia, #jedzenie, #wydarzeniefamilijne, #kulturadladzieci, #zerowaste, #zielonakuchnia
Jak nie marnować żywności? Jak wykorzystać nać z marchewki? Co zrobić z liśćmi kalafiora i brokułową nogą? Na warsztatach prowadzonych przez Michalinę Kostecką – artystkę wizualną zajmującą się food artem, poznamy wiele tajników kuchennych. Nauczymy się różnych sposobów na to, by wyrzucić jak najmniej jedzenia przy jego obróbce.
Praca odbywać się będzie w małych grupach. Wymyślimy wegetariańskie dania, które później wykonamy, by na koniec zasiąść przy wspólnym stole i zjeść razem.
Michalina Kostecka – z wykształcenia artystka wizualna, florystka, obecnie szefowa firmy "Plantera". Jedną z jej misji jest łączenie wszystkich zebranych doświadczeń życiowych w przygodę kulinarną. Zajmuje się zagadnieniem food artu i tworzeniem społeczno-kulinarnych sytuacji, prowadzi warsztaty kulinarne.
Wydarzenie towarzyszące spektaklowi „Wyspa Jadłonomia”, który odbędzie się 9 października 2024 r. w Teatrze Nowym im. Kazimierza Dejmka w Łodzi: https://lodzwielukultur.pl/wydarzenia/wyspa-jadlonomia/
Na wydarzenia Festiwalu obowiązuje zniżka z Kartą Łodziania w wysokości 10% od ceny biletu. Kod rabatowy do zastosowania w koszyku, można pobrać w aplikacji Karty Łodzianina, spośród zniżek Centrum Dialogu.
Jak nie marnować żywności? Jak wykorzystać nać z marchewki? Co zrobić z liśćmi kalafiora i brokułową nogą? Na warsztatach prowadzonych przez Michalinę Kostecką – artystkę wizualną zajmującą się food artem, poznamy wiele tajników kuchennych. Nauczymy się różnych sposobów na to, by wyrzucić jak najmniej jedzenia przy jego obróbce.
Praca odbywać się będzie w małych grupach. Wymyślimy wegetariańskie dania, które później wykonamy, by na koniec zasiąść przy wspólnym stole i zjeść razem.
Michalina Kostecka – z wykształcenia artystka wizualna, florystka, obecnie szefowa firmy "Plantera". Jedną z jej misji jest łączenie wszystkich zebranych doświadczeń życiowych w przygodę kulinarną. Zajmuje się zagadnieniem food artu i tworzeniem społeczno-kulinarnych sytuacji, prowadzi warsztaty kulinarne.
Wydarzenie towarzyszące spektaklowi „Wyspa Jadłonomia”, który odbędzie się 9 października 2024 r. w Teatrze Nowym im. Kazimierza Dejmka w Łodzi: https://lodzwielukultur.pl/wydarzenia/wyspa-jadlonomia/
Na wydarzenia Festiwalu obowiązuje zniżka z Kartą Łodziania w wysokości 10% od ceny biletu. Kod rabatowy do zastosowania w koszyku, można pobrać w aplikacji Karty Łodzianina, spośród zniżek Centrum Dialogu.