menu zaloguj
KIEDY?
GDZIE?
CO?

Biuro Obsługi Klienta Wyślij bilet ponownie Zmiany w wydarzeniach
ZALOGUJ SIĘ ZAREJESTRUJ SIĘ
00:00 Czas na złożenie zamówienia. Rezerwacja biletów
następuje po kliknięciu przycisku kupuję i płącę.

Bilety na: Art Week: Gotuj z Jaśkiem Kuroniem

Konin, Al. 1 Maja 7a

14.12.2024, g. 17:00 (sobota)

cena - od 65,00 pln

Zakończenie sprzedaży online: 14.12.2024, g. 16:30

Art Week: Gotuj z Jaśkiem Kuroniem
Jasiek Kuroń gotuje, odkąd pamięta. Może dlatego, że jego ojciec, Maciej Kuroń, również był kucharzem i całą rodzinę zaprzęgał do pomocy. A najpewniej dlatego, że po prostu ma talent. Gotuje w „Pytaniu na śniadanie”, Kuchnia+, „Dzień Dobry TVN”, a już za chwilę także w CKiS-DK Oskard w Koninie! Już 14 grudnia w ramach Art Week. Sztuka na święta zapraszamy na niezwykłe spotkanie i gotowanie z Jaśkiem Kuroniem. Razem przyrządzimy od podstaw dwie świąteczne potrawy – jedną tradycyjną, drugą niebanalną.
Jasiek traktuje gotowanie jako wyraz dobrych emocji, serdeczności i porozumienia ponad podziałami. W jego kuchni nie ma miejsca na półśrodki – wierzy w uczciwe przepisy, najlepsze produkty i esencję smaku doprawioną sercem kucharza. Szerszego i odważniejszego spojrzenia na gotowanie nauczył się w Le Cordon Bleu w Londynie. W Koninie – w Klubokawiarni NOT w CKiS-DK Oskard – dowiemy i nauczymy się, jak idealnie przyrządzić karpia, aby zjadła go ze smakiem nawet osoba, która za nim nie przepada. Podczas specjalnego pokazu kulinarnego Jasiek Kuroń opowie, co zrobić, aby ta ryba nie była „mułowata” oraz podzieli się z nami wieloma ciekawostkami. Dzięki tej kuchni poczujemy przedsmak nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia. Porozmawiamy o tradycjach, klasycznych potrawach, regionalizmach – czyli o wszystkim, co kształtuje wspaniałą kuchnię polską. Całość zakończy wspólna degustacja.
A co ugotujemy? Zupę rybną na bazie karpia – której wiele osób nie lubi, a zdaniem Jaśka Kuronia tylko z jednego prostego powodu – nie jadło jej! Drugie danie będzie odważne i nieszablonowe – to Koniński Orient, czyli azjatycka potrawka z karpiem w roli głównej, podana z ryżem, żeby przełamać rutynę i pokazać, że karpia można przygotować na milion sposobów.
Spotkanie i gotowanie z Jaśkiem Kuroniem: 14 grudnia, g. 17.00, wejściówki 60 zł/os. Liczba miejsc ograniczona.

Bilety nienumerowane

bilet
Bilet
Sala
65,00 pln

Podsumowanie

Opcje dodatkowe

Wybierz grafikę:

Podgląd biletu:

Podgląd biletu:

aaaaaa

Dodaj tekst do swoich biletów :

Wybrane bilety

Wybrane bilety sektor szczegóły biletu usuń
Bilety: 0.00 PLN , opłata serwisowa: 0.00 PLN
razem
0 bilety
Razem
0.00 PLN
po rabacie
0.00 PLN

Nieprawidłowy kod rabatowy

Dane do realizacji zakupu

Forma płatności